вівторок, 9 січня 2018 р.

Сніг у Сахарі?!


Найбільша спекотна пустеля на планеті, що охоплюють 9 000 000 км2 у Північній Африці – це не те місце, яке асоціюється зі снігом під час різдвяних свят. І коли часом це трапляється, людина, якій вдалося захопити цю подію, залишається приголомшеною.


Фотограф-аматор Карім Бучетата каже, що він зробив неймовірні знімки снігового покриву на піску у невеликому місті пустелі Сахари Айн Сефра, Алжир, 19 грудня.

«Всі були вражені, побачивши сніг у пустелі; це таке рідкісне явище», – пояснює пан Бучетата.

«Це виглядало дивно, коли сніг покрив пісок і дав змогу зробити чудові фотографії. Сніг залишався близько одного дня, а тепер розтанув».

Звіти свідчать про те, що це всього лише другий раз у сучасній історії, коли випав сніг випав в одному з найбільш агресивних середовищ на Землі.

В останній раз сніг, за повідомленнями, бачили в Айн Сефра, відомого як «Ворота в пустелі», де Атлаські гори зустрічаються з пустелею Сахарою, 18 лютого 1979 року, коли снігова буря тривала лише півгодини.

LiveScience зазначає, що сніг у піщаних дюнах неймовірно рідкісне явище, додавши, що це більш поширене явищем на гірських схилах Сахари.

«18 лютого 1979 року низинні райони пустелі Сахари зафіксували свій перший снігопад», – повідомляє сайт.

«Сніг випав у деяких частинах Південного Алжиру, де півгодинна заметіль зупинила рух».

Температури у «Найбільшій пустелі», яка охоплює такі країни як Алжир, Чад, Лівія, Малі та Марокко, перевищують 47 °C.


У листопаді сніг покрив частини Ізраїлю, Сирії та Близького Сходу. 

За матеріалами https://zik.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар